SOURCERERS

Software developers, Testers, Projectleiders

  • Blog
  • Heb ik als Javascript held nut van Typescript?

Heb ik als Javascript held nut van Typescript?

Javascript is een krachtige taal, volledig ontwikkeld voor het gebruik van het web domainmodel. Als je er jaren ervaring mee hebt en ermee kan lezen en schrijven, waarom zou je dan nog een andere taal nodig hebben? Dat trekt jou toch alleen maar uit je comfortzone, maakt je weer een junior programmeur en laat je weer avonden lang studeren?

Heb je daar geen zin in? Lees dan toch even deze blog over Typscript.

Wat is Typescript

Typescript is een superset voor Javascript. Een preprocessor taal, Typescript in, Javascript out. Het behoud al het goede van Javascript en voegt een aantal zeer krachtige elementen toe. Het houdt gelijke tred met ECMAScript, zodat nieuwe features ook toegepast kunnen worden.

De belangrijkste Typescript Features

  • Strongly typing
  • Object-oriented programming

Strongly typing heeft vele voordelen: de code is beter leesbaar (al is dat afhankelijk van je eigen achtergrond) doordat steeds duidelijk is met welk type objecten je te maken hebt. Strongly typing toont diverse types bugs veel eerder, namelijk terwijl je programmeert ipv bij het compileren of in je live omgeving. Strongly typing geeft je IDE meer mogelijkheden om jou te helpen. Strongly typing maakt het onmogelijk om per ongeluk appels met peren te vergelijken.

OO-programmeren is eigenlijk een kracht die met ES6 (ECMA-2015) meekomt. Het maken van een class was in eerdere JavaScript versies ook mogelijk maar veel lastiger, moeilijker leesbaar en lang niet zo vanzelfsprekend als nu in TypeScript.

Overtuigd van de kracht van deze TypeScript? Kijk dan voor een uitgebreide handleiding op Typescript userguide. Of ga voor een training naar online Typescript Training

Opdrachtgevers vinden

Software developers, Testers, Projectleiders